Hlavní obsah

Ralf Schumacher tvrdí, že v USA pojede

MONZA (Itálie)

Pilot formule 1 Ralf Schumacher se vysmál spekulacím, podle kterých nenastoupí kvůli následkům z havárie při testování v Monze ani ve zbývajících dvou závodech mistrovství světa. Rezolutně odmítl názory, že je měkota, a oznámil, že dělá všechno pro to, aby v Indianapolisu (28. září) ani v Suzuce (12. října) narozdíl od Velké ceny Itálie nechyběl.

Foto: Hoch Zwei

Ralf Schumacher je připraven znovu usednout do kokpitu

Článek

"Velmi se bavím, když čtu a poslouchám spekulace, kdo všechno má za mne ve zbývajících závodech naskočit. Dělám maximum, abych byl znovu fit a jsem si jistý, že v Indianapolisu nastoupím - kdokoliv tvrdí cokoliv jiného, vymýšlí si," řekl jezdec stáje Williams.

V Monze o uplynulém víkendu ze zdravotních důvodů nestartoval, protože při pátečním tréninku ještě cítil následky otřesu mozku, který utrpěl o jedenáct dní dříve při nehodě právě na italské trati. Jeho náhradník Marc Gené ze Španělska obsadil v italské Grand Prix solidní páté místo.

Schumacher se od pondělka podrobuje v Salcburku nové terapii, která potrvá celý týden. "Dechovými a uvolňovacími cvičeními se snažím ovlivnit reakce těla. Mělo by tím dojít k regeneraci mozkových drah, které otřesem utrpěly," vylíčil jezdec, jenž se na doporučení lékařů stále musí vyhýbat jakékoliv namáhavé a stres vyvolávající činnosti.

Reklama

Související témata: