Hlavní obsah

Ecclestone chce další změny v F1

BERLÍN

Klesající zájem diváků o závody formule 1 přičítá šéf seriálu Bernie Ecclestone nedostatečné show na závodištích. Rozhodně podle jeho názoru nejsou na vině stále se zvyšující ceny vstupenek. Změny zavedené před touto sezonou se prý neosvědčily.

Foto: internet

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Článek

"Nabízíme ubohou zábavu. Šidíme diváky špatnou show," kritizoval Brit úroveň Velkých cen v rozhovoru pro odborný časopis Auto, motor und sport. Naopak cenovou politiku Ecclestone obhajuje. "Formule 1 je exkluzivní událost, ceny jsou férové," domnívá se.

Vedení formule před touto sezonou zavedlo ve snaze o větší atraktivitu několik novinek. Jednou z nich je i kvalifikace rozdělená na pátek a sobotu, v níž se jezdům započítává čas jediného samostatně odjetého kola. To Ecclestone označil nesmysl. Líto mu prý bylo především diváků na okruhu v Hockenheimu. "Seděli tam na tribuně ve 40 stupních Celsia celý den. Pak viděli vždycky jen jediné auto. Nikdo nevěděl, jaký čas vůbec zajelo," řekl Ecclestone.

Pro příští sezonu proto požaduje další změny. "Potřebujeme nový akčnější program na sobotu, více rámcových závodů a závěrečný trénink těsně před nedělní Velkou cenou," vypočítal možná vylepšení.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články