Hlavní obsah

Nehoda v IndyCar skončila pro dva jezdce zlomeninami

SONOMA

Otevřenou zlomeninou nohy skončila pro francouzského jezdce Nelsona Philippa nehoda v tréninku na závod zámořské formulové série IndyCar v kalifornské Sonomě. Po smyku zůstal stát v nepřehledném místě na trati, kde do něj nejprve mírně narazil Venezuelan E.J. Viso a vzápětí jeho vůz v plné rychlosti trefil Australan Will Power.

Článek

Také vítěz nedávného závodu v Edmontonu si odnesl z havárie zranění. Podle agentury AP utrpěl Power zlomeninu dvou bederních obratlů a otřes mozku. Philippe byl ihned po převozu do nemocnice operován.

"Bylo to dost vážné. Je potřeba tady udělat něco s bezpečností, protože ta zatáčka je hodně nebezpečná," uvedl Powerův krajan a kolega z týmu Penske Ryan Briscoe. "Ta nehoda byla strašlivá," uvedl vítěz kvalifikace Skot Dario Franchitti.

Osmadvacetiletý Power se objevil v šesti závodech letošního seriálu IndyCar. Nejprve plnil roli náhradníka za brazilskou hvězdu Helia Castronevese, který čelil obvinění z daňových úniků a byl nějaký čas mimo hru. Za odměnu dostal Power šanci v některých závodech i po jeho návratu.

Po startu v Sonomě měl jet už jen jednou v říjnu v Homesteadu. V průběžném pořadí mu patří šestnácté místo, po třinácti závodech vede další Australan Scott Dixon.

Třiadvacetiletý Philippe je nováčkem v IndyCar. Letos startoval pouze ve slavném závodu 500 mil v Indianapolis, který nedokončil.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint