Hlavní obsah

Button vyvázl z nehody v Jerezu bez zranění

JEREZ

Smolný den má za sebou britský pilot stáje BAR Jenson Button. Při testech ve španělském Jerezu vylétl v rychlosti kolem 270 kilometrů v hodině z tratě a nárazem do svodidel zdemoloval část vozu. Button vyvázl bez vážnějších zranění, pouze si narazil pravé koleno.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Jenson Button po havárii před GP Monaka.

Článek

Button už letos přišel o účast ve Velké ceně Monaka poté, co v tréninku narazil do bariéry z pneumatik. Následky čtvrtečního karambolu by však jeho start v příštím závodu v USA 28. září neměly ohrozit. Vážné potíže by tým neměl mít ani s opravou vozu, zničené části jsou snadno vyměnitelné.

K nehodě došlo ve třináctém kole. "Najížděl jsem poměrně rychle do čtvrté zatáčky okruhu, jedním kolem jsou zajel do trávy a vůz se stal v tu ránu neovladatelným," popsal příčinu havárie Button. "Podle lékařů jsem v pořádku, pohmožděné koleno bude potřebovat jen chvíli klidu. Start v Indianapolis by tak neměl být ohrožen. Vracím se domů do Británie a už o víkendu odlétáme za oceán," přiblížil plány na nejbližší dny.

Button se letos zasloužil o dvě třetiny z 18 bodů týmu. V průběžném pořadí je mezi jezdci na desáté pozici, stáji BAR patří páté místo v Poháru konstruktérů. Testy v Jerezu tým dokončí s jedním vozem pilotovaným Kanaďanem Jacquesem Villeneuvem.

Průběžné pořadí MS:
1.M. Schumacher(Něm./Ferrari)82 bodů
2.Montoya(Kol./Williams)79
3.Räikkönen(Fin./McLaren)75
4.R. Schumacher(Něm./Williams)58
5.Barrichello(Braz./Ferrari)55
6.Alonso(Šp./Renault)55
7.Coulthard(Brit./McLaren)45
8.Trulli(It./Renault)24
9.Webber(Austr./Jaguar)17
10.Button(Brit./BAR)12
Pohár konstruktérů:
1.Williams141
2.Ferrari137
3.McLaren120
4.Renault79
5.BAR18
6.Jaguar17
7.Toyota14
8.Jordan11
9.Sauber9

Reklama

Související témata: