Hlavní obsah

Janiš se v prosinci dočká formule 1

PRAHA

Jaroslav Janiš se po Tomáši Engem stane druhým českým jezdcem, který usedne do monopostu formule 1. Osmý muž letošního mezinárodního mistrovství formule 3000 bude 3. a 4. prosince ve španělském Jerezu testovat vůz stáje Jordan.

Foto: ČTK/René Volfík

Jaroslav Janiš nejenže do monopostu Jordan usedne, ale bude jej testovat.

Článek

Janiš se na testování na jihu Španělska těší. "Jsem rád, že už vím všechny podrobnosti. Volba Jerezu mě potěšila, protože okruh znám, loni jsem tam závodil i testoval s formulí 3000. Určitě je lepší jet s neznámým vozem na okruhu, který už znáte," pochvaloval si na svých internetových stránkách.

Dvacetiletý jezdec si uvědomuje určitá specifika formule 1. "Jsem hodně zvědavý, jak se bude vůz na trati chovat, jednou z odlišností bude to, že budu muset brzdit levou nohou. Ale takto se jezdí v motokárách, takže v tom nevidím velký problém. Další novinkou bude kontrola prokluzu a vůbec další elektronika, kterou jsou vozy formule 1 prošpikovány," dodal závodník, který se chce při testech soustředit nejen na absolutní rychlost vozu na trati, ale také na komunikaci s techniky týmu.

Reklama