Hlavní obsah

Hülkenberg si bezpečným triumfem v GP2 otevřel dveře do formule 1

MONZA

Testovací jezdec stáje Williams Nico Hülkenberg vyhrál s předstihem "druholigový" formulový seriál GP2, který je považován za předstupeň formule 1. Dvaadvacetiletý Němec se tím vydal ve stopách například Lewise Hamiltona, který v minulosti také tuto kategorii závodů ovládl a nyní už má na kontě i titul mistra světa v královské automobilové třídě. V GP2 triumfovali i další současní jezdci F1 Nico Rosberg a Timo Glock.

Článek

Hülkenberg si celkové prvenství zajistil v Monze v rámci programu Velké ceny Itálie F1. Stačilo mu tam dojet třetí a příští týden při finále v portugalském Portimau už nemůže být předstižen. Svěřenec manažera Williho Webera, s kterým je spojena i kariéra nejúspěšnějšího pilota všech dob Michaela Schumachera, už v současnosti testuje pro stáj Williams a předpokládá, že v příští sezoně bude účastníkem mistrovství světa.

"Pojedu formuli 1, jenom nevím kde," uvedl Hülkenberg v Monze. "Ukázal, že pro formuli dozrál. S několika týmy nadějně jednáme. Vycházím z toho, že příští rok pojede ve formuli 1," dodal Webber.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint