Hlavní obsah

Talent Král pojede formulovou sérii GP2 Asia a může si říct o F1

Talentovaný automobilový jezdec Josef Král získal angažmá ve formulové sérii GP2 Asia v britském týmu Super Nova. Už o příštím víkendu absolvuje premiéru ve čtyřdílném "zimním" šampionátu na zbrusu novém okruhu Yas Marina v Abú Zabí, kde současně v neděli 1. listopadu vyvrcholí letošní sezóna mistrovství světa formule 1. Šampionát GP2 bývá pro nadějné jezdce odrazovým můstkem do F1.

Článek

"Jsem šťastný, že dostávám příležitost udělat další krok v kariéře. Jdu do série, která už je tím posledním krokem před formulí 1. Budu jezdit s vozy, které jsou formuli 1 ze všech nejblíže, a navíc u tak významné stáje," uvedl Král v tiskové zprávě.

Devatenáctiletý pilot z Hradce Králové si vysloužil smlouvu při nedávných testovacích jízdách ve španělském Jerezu. V posledních letech na sebe Král upozornil výkony v britské formuli BMW, kde bojoval o titul, a také v seriálu International Formula Master.

"V obou formulových sériích ukázal své schopnosti. Vkládáme do něj velké naděje. Jakmile se sžije s monopostem GP2, který má mnohem větší výkon a záludnější chování, očekáváme dobré výsledky," řekl šéf týmu Super Nova David Sears.

Asijská série GP2 se skládá ze čtyř víkendů, během kterých piloti absolvují vždy dva závody. V Abú Zabí se pojede ještě 5. a 6. února, zbylé dva podniky se uskuteční v Bahrajnu na konci února a v polovině března.

Úvodní dva ročníky vyhráli Francouz Romain Grosjean a Japonec Kamui Kobajaši, kteří si nedávno odbyli premiéru v F1. Zimní seriál je doplňkem k hlavnímu šampionátu GP2, který letos ovládl testovací jezdec stáje Williams Nico Hülkenberg z Německa.

Reklama