Hlavní obsah

Schumacher se vrací do F1. Upsal se Mercedesu

BERLÍN

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher se po třech letech vrací do formule 1. Podle deníku Bild podepsal roční smlouvu se stájí Mercedes, která čtyřicetiletému německému pilotovi vynese sedm milionů eur (asi 184 milionů korun).

Foto: Viktor Veres

Fanoušci Michaela Schumachera se dočkali, legenda se vrací.

Článek

Schumacher si obnovenou premiéru v kokpitu odbude 14. března v Bahrajnu, kde začne nová sezona formule 1. Jeho stájovým kolegou bude o šestnáct let mladší krajan Nico Rosberg.

Slavný německý pilot se v Mercedesu, který nahradil v seriálu úspěšný tým Brawn GP, potká s inženýrem Rossem Brawnem. Pod jeho vedením Schumacher získal ve stájích Benetton a Ferrari všech sedm titulů.

Schumacher byl blízko návratu do formule už v průběhu letošní sezony. V týmu Ferrari, kde působil jako poradce, měl nahradit zraněného Brazilce Felipeho Massu, ale kvůli bolestem krku musel comeback vzdát.

Rosberg se Schumiho nebojí

V posledních týdnech se však o Schumacherově návratu intenzivně spekulovalo a jeho angažmá v barvách Mercedesu nabývalo konkrétních obrysů. V minulém týdnu ho potvrdil i prezident Ferrari Luca di Montezemolo, jenž uvolnil německou legendu z postu konzultanta, aby se mohl vrátit za volant.

Už dříve uvedl, že v odchodu do Mercedesu nebude Schumacherovi bránit. "Chtěl jsem, aby jezdil v třetím autu, ale to nebylo možné. Nemohl jsem mu nic nabídnout, takže teď nemůžu být zklamán. Samozřejmě někteří naši fanoušci zklamaní jsou, ale to je život. Pro formuli jedna je dobře, že se vrací. I když jako šéf Ferrari jsem smutný," řekl Montezemolo.

Rosberg předem ohlásil, že se nebojí, že by se musel německé legendě v týmu podřizovat. "U Mercedesu žádná hierarchie není. Vždycky to bylo tak, že oba jezdci měli stejnou pozici," řekl syn bývalého finského mistra světa Kekeho Rosberga, jenž do týmu přestoupil z Williamsu.

Reklama

Související témata: