Hlavní obsah

Automobilový jezdec Král pojede formulový seriál GP2

PRAHA

Český automobilový jezdec Josef Král bude v letošním roce startovat ve formulové sérii GP2, která je po formuli 1 považována za nejkvalitnější šampionát na světě. Král bude hájit barvy britského týmu Super Nova Racing.

Foto: BPA/Martin Straka

Josef Král

Článek

"Změnili jsme od základu týmovou strategii. Zatímco v předchozích sezonách za nás jezdili veteráni GP2, letos sázíme na slibné nováčky," uvedl šéf týmu David Sears.

Společně s Králem tým angažoval švédského pilota Marcuse Ericssona. "GP2 je opravdovým předpokojem F1 a pro nás je báječné poskytovat těmhle nadějným pilotům příležitost k postupu na nejvyšší úroveň," doplnil Sears na týmovém webu.

Devatenáctiletý Král je považován za největší český formulový talent, což potvrdil i loni, kdy se mu vydařily testy monopostu GP2 a prosadil se v Abú Zabí v závodě asijské série GP2 na stupně vítězů.

"Určitě bylo výborné, jak jsme se uvedli v Abú Zabí a pak při testech oficiální série GP2 ve Francii. Monoposty pro obě série jsou sice trochu rozdílné, ale důležitý je princip spolupráce s týmem," uvedl Král.

Rodák z Dvora Králové nad Labem věří, že se mu bude v premiérové sezoně v druhé nejvyšší formulové sérii dařit. "Chci nasbírat co nejvíc bodů i zkušeností. Věřím, že v GP2 získám mnoho cenných kontaktů. Je mi jasné, že formule 1 závisí na mých výsledcích. Na sezonu, která mě čeká, se hodně těším," řekl Král.

Motoristickému sportu se věnuje od osmi let a začínal na motokárách. V letech 2006 a 2007 startoval ve formuli BMW, poté přešel do seriálu International Formula Master, který jel i loni.

Jedenáctidílný seriál GP2 bude zahájen 9. května v Barceloně. Předtím ještě Krále čekají starty v asijské sérii a oficiální testovací jízdy ve Španělsku a Francii.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint