Hlavní obsah

Král byl poprvé v GP2 v elitní desítce, v Monaku dojel osmý

Josef Král se poprvé v sezóně formulového seriálu GP2 prosadil do elitní desítky, stále mu to ale nestačilo na bodový zisk. V Monaku v sobotu dokončil sprinterský závod na 30 kol osmý, od šesté bodované pozice jej dělilo přes sekundu a půl. Závod vyhrál Belgičan Jérome D'Ambrosio.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král při závodě GP2.

Článek

Král se v Monaku neustále zlepšoval. Po dvacátém místě ve čtvrteční kvalifikaci skončil jezdec týmu Super Nova Racing třináctý v pátečním hlavním závodě, v sobotu se na městském okruhu propracoval až do elitní desítky, byť mu k tomu do značné míry pomohly penalizace či odstoupení soupeřů. Sám odjel na úzkém městském okruhu až na drobný kontakt se soupeřem krátce po startu bezproblémový závod.

"Posun z dvacátého na osmé místo je dobrý, jsme za tenhle víkend šťastní. Při lepším kvalifikačním výsledku to možná mohlo celé dopadnout jinak. Přinejmenším jsem získal spoustu zkušeností do zbytku sezóny," uvedl Král.

Celkovou klasifikaci vede páteční vítěz Sergio Pérez z Mexika, čtyři dosavadní závody vyhráli čtyři piloti různých týmů.

Sprinterský závod formulového seriálu GP2 v Monte Carlu
1 D'Ambrosio (Bel./DAMS) 43:43,804, 2. Van der Garde (Niz./Addax) -0,351, 3. Bianchi (It./ART Grand Prix) -1,076, ...8. Král (ČR/Super Nova) -8,837.
Průběžné pořadí: 1. Pérez (Mex./Barwa Addax) 17 b., 2. Clos (Šp./Racing Eng.) 15, 3. Maldonado (Ven./Rapax) 15.

Reklama