Hlavní obsah

Král nebodoval v seriálu GP2 ani v Turecku

ISTANBUL

Ani na pátý pokus se automobilovému jezdci Josefu Královi nepovedlo ve formulovém seriálu GP2 bodovat. Na okruhu u Istanbulu v sobotu obsadil šestnácté místo jako předposlední z pilotů, kteří projeli cílem.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král

Článek

Premiérový triumf v sezoně vybojoval Pastor Maldonado z Venezuely a dostal se do čela průběžného pořadí. Každý z dosavadních pěti závodů měl jiného vítěze.

Devatenáctiletý Král startoval do závodu ze 17. pozice poté, co v páteční kvalifikaci havaroval. V závodě si příliš nepolepšil i vinou Belgičana Jéromea D'Ambrosia, jenž do Královy formule narazil tak silně, že českému pilotovi vytrhl volant z ruky.

"To byla velká rána. Pochytal jsem volant a snažil jsem se jet dál, ale auto bylo zjevně poškozené," uvedl Král v tiskové zprávě. "Štve mě to, protože to auto mělo na dobrý výsledek. Chybu ve včerejší kvalifikaci beru na sebe, tím spíš jsem usiloval o důstojný výsledek. Je to těžké, protože zejména po startu se bojuje o každý centimetr. Michael Herck najednou přede mnou nečekaně zabrzdil. Jen tak tak jsem se vyhnul, ale musel jsem mimo trať. Tím jsem ztratil vše, co jsem nabral dobrým startem. A pak ta kolize s D'Ambrosiem," dodal český jezdec.

Šanci vylepšit tuto bilanci má Král v nedělním sprintu.

Závod formulového seriálu GP2 v Istanbulu:
1. Maldonado (Ven./Rapax) 52:33,219, 2. Valsecchi (It./iSport) -19,531, 3. Bird (Brit./ART Grand Prix) -23,327, ...16. Král (ČR/Super Nova) -1:22,464.
Průběžné pořadí: 1. Maldonado 26 bodů, 2. Pérez (Mex./Barwa Addax) 22 b., 3. Clos (Šp./Racing Engineering) 15.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint