Hlavní obsah

Světová série Renault i formule 1 míří do Brna

PRAHA

V zajetí formulí bude v nadcházejících dnech Brno. Na Masarykově okruhu se o víkendu poprvé v historii představí Světová série Renault i s českými jezdci Janem Charouzem a Filipem Salaquardou, po trati se ale bude prohánět také monopost formule 1 stáje Renault. Jedinečný divácký zážitek podtrhuje fakt, že se neplatí žádné vstupné!

Foto: www.bpa.cz

Jan Charouz se zkouší probít do F1 přes Světovou sérii Renault.

Článek

Nabitý formulový program v Brně startuje již ve čtvrtek v nákupním centru Olympia, kde bude vystaven monopost F1 Renault a příznivci rychlých kol si budou moci na vlastní uši poslechnout, jak hřmí motor nejvypiplanějšího auta na planetě. Zároveň to bude první příležitost setkat se s českými jezdci ze Světové série Renault.

Program na Masarykově okruhu načnou páteční tréninky všech čtyř kategorií, které se během víkendu na trati představí (vedle Světové série také Formule Renault 2.0, Eurocup Megane Trophy a Clio Cup). Závody se jedou v sobotu i v neděli a po oba dny se dohromady čtyřikrát na trati představí i monopost formule 1 pilotovaný Janem Charouzem, který v letošní sezóně vedle angažmá ve Světové sérii plní roli rezervního a testovacího jezdce týmu Renault.

„Jsem rád, že se podařilo dostat formuli 1 do Česka. Konečně lidé uvidí, co tohle skvostné auto umí,“ těší se dvaadvacetiletý závodník na brněnskou show.

Diváckou atraktivitu víkendového podniku na Masarykově okruhu zvyšuje fakt, že se na okruh neplatí žádné vstupné. Přístup na okruh bude umožněn každému, kdo se prokáže vstupenkou, kterou lze získat na adrese http://renault.cz/wsr/vstupenka.jsp. Všechny vstupenky jsou navíc slosovatelné a hlavní výhrou je jedinečná příležitost řídit osobně monopost formule 1!

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint