Hlavní obsah

Čeští jezdci se pokusí v Brně přidat body ve formuli Renault

Brněnský Masarykův okruh bude o víkendu poprvé v historii dějištěm Světové série Renault, v níž se závodí v různých kategoriích vozů této francouzské značky.

Foto: BPA/Martin Straka

Filip Salaquarda

Článek

V nejvýznamnější třídě formule Renault 3,5 (3500 ccm) budou na startu i oba čeští účastníci seriálu Jan Charouz a Filip Salaquarda, kteří se na domácí trati pokusí rozšířit dosavadní skromný bodový zisk.

Vstup zdarma 

V Brně se uskuteční čtvrté z devíti pokračování Světové série. Její součástí jsou i závody formule Renault 2,0 a cestovních vozů Mégane Trophy a Clio Cup. Diváci budou mít v obou závodních dnech vstup do hlediště i parkoviště závodních strojů zdarma.

Hlavní závody mají v sobotu i neděli start ve 13:00 a pojedou se na 44 minut a jedno kolo. "Jako domácí jezdec budu mít sice malou výhodu v dokonalé znalosti Masarykova okruhu, ale špičkovým jezdcům stačí čtvrt hodiny k tomu, aby moji výhodu smazali," konstatoval Charouz, který má zatím na kontě pět bodů za osmé a deváté místo ve Spa.

Patří mu celkově 17. místo, se třemi body je hned za ním Salaquarda, který si před domácím závodem zvedl sebevědomí osmým místem v Monte Carlu. Šampionát vede Rus Michail Alešin s 38 body.

Ve formuli Renault 2,0 startuje český jezdec Adam Kout, jenž je zatím v průběžné klasifikaci desátý. V čele je Estonec Kevin Korjus, jenž z dosavadních čtyř soutěžních jízd tři vyhrál a jednou skončil druhý. Kout byl minule ve Spa pátý a sedmý.

Reklama

Související témata: