Hlavní obsah

Král po karambolu ve Valencii zůstává v nemocnici, jeho stav se ale lepší

PRAHA/VALENCIE

Stav automobilového jezdce Josefa Krále, který v nedělním závodu seriálu GP2 ošklivě havaroval podobně jako o pár hodin později Mark Webber v závodu formule 1, se lepší. Český závodník se v nemocnici ve Valencii vzpamatovává z posttraumatického šoku a v pondělí se již i přes silné bolesti dokázal sám posadit a lékaři mu povolili lehkou stravu.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král - formulová naděje v barvách stáje Super Nova.

Článek

Podle předpokladů by měl být Král ještě během pondělí převezen z jednotky intenzivní péče na traumatologické oddělení, kde prodělá další neurochirurgická vyšetření. Zatím se však ale nesmí postavit nohy, ani mít u sebe mobilní telefon. Ze šoku po karambolu, při němž podobně jako Webber letěl se svou formulí daleko vzduchem, se ale vzpamatovává rychle.

„Je sympatické sledovat, jak neustále hovoří o startu na Silverstonu. Když jsme jej ale viděli, jak se při obědě zapotil, nevím nevím,“ pravil Josef Král st. „Poslední slovo budou mít samozřejmě lékaři. Jestli mu start povolí a Pepa bude chtít, bránit mu pochopitelně nebudeme. Pro jeho psychiku bude nejlepší posadit se za volant co nejdříve. Ale teď řešíme trochu jiné věci. Lékaři říkají, že to bude dobré, takže začínáme řešit možný přesun do České republiky, kde by se mu věnovali specializovaní lékaři a dali jej trochu dohromady,“ upozornil otec českého jezdce.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint