Hlavní obsah

Itálie oslavuje krále formule 1

ŘÍM

Jako krále a legendu oslavuje italský tisk Michaela Schumachera, který se v neděli ziskem šestého titulu mistra světa formule 1 stal nejúspěšnějším závodníkem historie. "Schumacher získal šestý titul, překonal Fangia a stal se králem všech dob," připomíná sportovní deník Tuttosport.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher (vpravo) v objetí s šéfem týmu Jeanem Todtem (vlevo) a Rubensem Barrichellem.

Článek
Fotogalerie

"Schumacher přepsal historii: my jsme nejlepší," hlásá titulek deníku La Republica.

Německý pilot je podle italských novinářů výjimečnou osobností. "K zisku šesti mistrovských titulů potřebujete čas, trpělivost a talent. Schumacher je moderní šampión s tradičními principy. Zásluhou disciplíny, touhy po závodění a silné vůle je schopen po usednutí do kokpitu zapomenout na všechno ostatní," charakterizovali jej redaktoři Gazetty dello Sport.

Schumacher a Rossi

Schumacher již osm sezón hájí barvy italské stáje Ferrari, proto ho tisk na Apeninském poloostrově považuje za vlastního. "Schumacher, Ferrari a Valentino Rossi - úžasná neděle pro italský sport," připomněl deník Corriere dello Sport také titul motocyklového závodníka Rossiho.

"Schumacher a Ferrari: perfektní manželství chladnokrevnosti a hrdosti," zdůraznil stejný list. "Série úspěchů Ferrari stále nekončí, italské technologie i nadále dominují formuli jedna," dodává hrdě Corriere della Sera.

Reklama

Související témata: