Hlavní obsah

Piloti F1 v českém týmu

PRAHA

Do nové sezóny ve formuli Renault 3.5 nastoupí český závodní tým Igor Salaquarda Racing (ISR) se skutečně prvotřídním jezdeckým složením. V minulých dnech totiž uzavřel smlouvy s australským pilotem Danielem Ricciardem a jeho britským kolegou Deanem Stonemanem.

Foto: archiv

Automobilový závodník Daniel Ricciardo

Článek

Jednadvacetiletý Ricciardo je členem výchovného programu Red Bullu a v loňském roce působil jako rezervní jezdec stáje F1 Red Bull Racing. Letos bude stejnou úlohu zastávat u Scuderie Toro Rosso. Zároveň startoval ve formuli Renault 3.5, kde ho Michail Aljošin připravil o celkové vítězství až v úplně poslední jízdě. Odborníky je vysoce ceněn pro svůj agresivní, ale přitom již technicky značně vytříbený jízdní styl.

O rok mladší Stoneman je typickým představitelem britské závodní školy. Zkušenosti sbíral především ve dvoulitrové formuli Renault. V minulém roce se představil v oficiálním šampionátu FIA F2. Po dramatickém souboji s Jolyonem Palmerem v něm nakonec vybojoval prvenství. Na podzim 2010 byl pozván k testu s monopostem F1 Williams-Cosworth.

Automobilový závodník Dean Stonemanfoto: archiv

„Pojedeme v barvách Red Bullu, stejně jako jeho tým ve F1. Je to pro nás velká čest, protože jsme toho dosáhli jako první organizace z východní Evropy,“ uvedl šéf stáje Igor Salaquarda.

Oba jezdci jsou držiteli superlicence FIA, která je opravňuje k účasti v mistrovství světa formule 1.

ISR se v novém složení poprvé představí při úvodní testovací seanci, jež se uskuteční počátkem března na španělském okruhu Motorland Aragon.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články