Hlavní obsah

Sauber angažoval Massu, Frentzen uvažuje o IndyCar

PRAHA

Brazilec Felipe Massa se po roce vrací do stáje formule 1 Sauber. Dvaadvacetiletý jezdec podepsal s vedením Švýcarské stáje dvouletou smlouvu a spolu s Italem Giancarlem Fisichellou tak nahradí odcházející německou dvojici Frentzen - Heidfeld.

Foto: Hoch Zwei

Do monopostů stáje Sauber v příští sezóně usednou Giancarlo Fisichella a Felipe Massa.

Článek

Massa v letošní sezóně plnil roli testovacího jezdce ve stáji Ferrari a vedení Sauberu očekává, že důkladně zúročí zkušenosti nabyté v týmu vítěze Poháru konstruktérů. "Z návratu jsem nadšený. Bylo to tu skvělé a nepochybuji, že budeme úspěšní," těšil se Massa, o jehož příchodu do Sauberu se dávno hovořilo.

"Giancarla už dlouho řadím do skupiny nejlepších pilotů formule 1. A od Felipeho po jeho ročním působení u Ferrari mnoho očekávám," netajil se šéf týmu Peter Sauber. Massa měl být partnerem Fisichelly už v Jordanu, ale přednost tam dostal Ralph Firman.

Němečtí piloti Heinz-Harald Frentzen a Nick Heidfeld nedostali po letošní sezóně, v níž stáji zajistili 19 bodů do Poháru konstruktérů, nové smlouvy a zatím jsou bez angažmá.

Frentzen zvažuje, že odejde ze seriálu mistrovství světa do zámořské IndyCar. Nabídku pro formuli1 sice dostal od týmu Eddieho Jordana, ale vzhledem k tomu, že ze stáje před dvěma lety odešel ve zlém, není stále rozhodnutý. Magazínu Auto Bild tento týden Frentzen přiznal, že je v kontaktu s Eddiem Cheeverem, majitelem zámořského okruhového týmu Red Bull Cheever Racing.

"Dokážu si docela dobře představit, že bych jezdil ve Spojených státech. Vždycky mě bavily i jiné závody, i ty na oválu," připomněl Frentzen specialitu seriálu IndyCar. Ve formuli 1 působil německý pilot devět let, za tu dobu vyhrál tři závody.

Reklama

Související témata: