Hlavní obsah

Villeneuvovo angažmá u McLarenu jen spekulací

Mistr světa formule 1 z roku 1997 Jacques Villeneuve přišel o místo ve stáji BAR a zoufale se snaží zajistit si angažmá pro příští sezónu. Jeho námluvy se stájí McLaren na pozici testovacího jezdce se ale ukázaly být pouhou spekulací a budoucnost kanadského jezdce je tak stále hodně nejistá.

Foto: Hoch Zwei

Kanaďan Jacques Villeneuve v kokpitu vozu stáje BAR.

Článek

Agentura Reuters přinesla ve středu informaci, že stáj McLaren byla kanadským pilotem kontaktována. "Jacques Villeneuve nás kontaktoval ohledně místa v naší stáji pro rok 2004," citovala agentura nejmenovaného mluvčího týmu.

Tato slova však ještě ve středu popřel Villeneuvův manažer Craig Pollock, který prohlásil, že žádná jednání vedena nejsou. "Nejsem v kontaktu s žádnou stájí formule 1," řekl Pollock.

Zklamaně dodal, že čeká, až jej k tomuto kroku Villeneuve vyzve. "Je to jeho život. Až se rozhodne, okamžitě jednání zahájím," dodal.

Stáj McLaren má v současnosti dva testovací piloty, Rakušana Alexandera Wurze a Španěla Pedra de la Rosu. Wurze vábí do soutěžního vozu pro příští sezónu Jaguar.

Dvaatřicetiletý Villeneuve nezávodil už při poslední letošní Grand Prix v Japonsku a dosud se na veřejnosti ke svým plánům nevyjádřil.

Reklama

Související témata: