Hlavní obsah

Králův útok na bod ve sprintu GP2 v Barceloně skončil nehodou

BARCELONA

Dvacetiletý český jezdec Josef Král vyšel z druhého závodního víkendu formulového seriálu GP2 v Barceloně bodově naprázdno. V sobotním hlavním závodu obsadil deváté místo o více než čtyři sekundy za bodovanou osmou pozicí. Dnešní sprint pro něj skončil kolizí dvě kola před cílem, když zaútočil ve snaze ukořistit alespoň bod na šestého Stefana Colettiho. Oba opustili po střetu monoposty po svých.

Foto: Sport.cz

Josef Král.

Článek

"Byl to nejspíš závodní incident. Coletti mě překvapil tím, jak dobrý byl na brzdách, ačkoli byl o dvě sekundy na kolo pomalejší," uvedl Král na svém webu.

"Musel jsem jej předjet, protože mi rychle odcházely pneumatiky. Nějakých deset patnáct centimetrů navíc jsem mu tam taky mohl nechat, bylo to hodně těsné. Ředitelství závodu to vyhodnotilo jako závodní incident, takže fifty fifty," konstatoval.

Hůře dopadl Francouz Jules Bianchi, který se v úvodu sprintu srazil s lídrem šampionátem Nizozemcem Giedem van der Gardem a odvezla ho sanitka. Na trať pak stejně jako v předchozích třech závodech sezony vyrazil zpomalovací vůz.

V sobotu projel Král cílem na desátém místě, ale nakonec si o jednu příčku polepšil, protože původně čtvrtý Francouz Romain Grosjean byl dodatečně diskvalifikován za porušení technických pravidel. Vyhrál jeho krajan Charles Pic, vítězem sprintu se stal Švýcar Fabio Leimer.

V čele seriálu jsou Van der Garde a Brit Sam Bird, kteří mají shodně 21 bodů. Královi patří s jedním bodem 13. místo.

Druhý podnik formulového seriálu GP2 v Barceloně:
Hlavní závod (sobota): 1. Pic (Fr./Barwa Addax) 1:00:32,817, 2. Van der Garde (Niz./Barwa Addax) -1,444, 3. Bird (Brit./iSport) -2,773, ...9. Král (ČR/Arden) -21,726.
Sprint (neděle): 1. Leimer (Švýc./Rapax) 45:26,885, 2. Clos (Šp./Racing Engineering) -10,190, 3. Ericsson (Švéd./iSport) -20,711, ...21. Král nedokončil.
Průběžné pořadí: 1. Van der Garde 21, 2. Bird 21, 3. Pic 15, ...13. Král 1.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint