Hlavní obsah

Král dojel v GP2 v Monaku šestý, poprvé bodoval v hlavním závodu

MONAKO

Šesté místo vybojoval český jezdec Josef Král v závodu formulového seriálu GP2 v Monte Carlu a ziskem tří bodů dosáhl nejlepšího výsledku v sezóně. Na městském okruhu v monackém knížectví v pátek vyhrál Ital Davide Valsecchi, za kterým Král zaostal o více než 14 sekund.

Foto: Sport.cz

Josef Král při testech formule 1 v Abú Zabí.

Článek

Král si ve čtvrteční kvalifikaci vyjel šestou příčku, ale nakonec startoval z páté pozice. Pomohla mu k tomu penalizace dosavadního lídra šampionátu a vítěze kvalifikace Nizozemce Gieda van der Gardeho, jež se musel posunout za zavinění kolize s Britem Oliverem Turveyem na šesté místo na startu.

Pole position a s ní spojené dva body díky tomu poprvé v sezoně získal britský jezdec Sam Bird a posunul se do čela průběžného pořadí, i když závod nedokončil. Podobně totiž dnes dopadl i dosud vedoucí Van der Garde.

Královi patří v celkovém pořadí 13. pozice. Vylepšit ji může v sobotním sprintu, do kterého vyrazí ze druhé řady. Právě ve sprintu získal jediný bod z předchozích čtyř startů za šesté místo v Istanbulu.

Třetí podnik formulového seriálu GP2 v Monaku:
Hlavní závod: 1. Valsecchi (It./AirAsia) 1:00:23,957, 2. Parente (Portug./Racing Engineering) -1,471, 3. Filippi (It./Super Nova) -2,199, ...6. Král (ČR/Arden) -14,467.
Průběžné pořadí: 1. Bird (Brit./iSport) 23, 2. Van der Garde (Niz./Barwa Addax) 21, 3. Valsecchi 19, ...13. Král 4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články