Hlavní obsah

VIDEO: Neskutečné! Jak přijít o triumf ve slavném závodu Indy 500

Tak tomu se říká pech. JR Hildebrand si v neděli jel pro jisté vítězství ve slavném závodu 500 mil Indianapolis, nakonec ale musel přijmout hořký fakt, že přes proslulý cihlový pás v cíli projel až jako druhý. V poslední zatáčce totiž nezvládl svůj vůz, naboural do bariéry a pustil do cíle jako prvního Dana Wheldona. To, že s poškozeným autem doklouzal do cíle jako druhý, byla hodně slabá náplast.

Foto: AJ Mast, ČTK/AP

JR Hildebrand (vlevo) brousí svůj vůz o zeď a pro triumf v závodu 500 mil Indianapolis si jede Dan Wheldon.

Článek

Hildebrand jel proslulý podnik, který patří spolu s Velkou cenou Monaka formule 1 a čtyřiadvacetihodinovkou v Le Mans k trojici nejslavnějších automobilových závodů, poprvé v kariéře a díky nečekané strategii se tři kola před cílem dostal do senzačního vedení. Nikým neatakován pak kroužil po oválu a každý očekával, že se zapíše do historie jako vítěz jubilejního 100. ročníku závodu.

Leč opět zafungovalo staré pravidlo, že dokud není vítěz v cíli, nemá vůbec nic jisté. Hildebrand v poslední zatáčce předjížděl jednoho z pomalejších soupeřů o kolo, při objíždění vnější stopou ale ztratil kontrolu nad vozem a narazil pravou stranou do betonové bariéry. I na dvou kolech sice po chvíli projel cílem, jenže to už za cihlovou lajnou jásal Wheldon.

„Měl jsem už téměř prázdnou nádrž a pneumatiky už taky měly své za sebou, nejel jsem proto úplně na maximum. A do sluchátek jsem dostal hlášku, že vozy na druhém a třetím místě jedou pekelně rychle. Proto jsem se v poslední zatáčce rozhodl předjíždět a nepodřazoval jsem, abych nezpomalil vůz. Zvolil jsem manévr, kterým jsem v průběhu závodu pomalejší vozy normálně objel, a vyjel do vnější stopy. Jenže gumy už toho měly vážně dost a byl jsem v zatáčce moc dlouhý. Nedalo se nic dělat,“ zoufal Hildebrand.

Sám třiadvacetiletý rodák z kalifornského Sausalita se ze šoku vzpamatoval vcelku rychle, silný pocit viny ale cítil vůči svému týmu a sponzorům. „Já jsem v pohodě, ale ono to není úplně o mě. Pokaždé děláte všechno pro to, abyste vyhráli. A za vámi stojí práce spousty dalších lidí. Proto v sobě nesu obrovské zklamání za všechny v našem týmu i za našeho sponzora. Měli jsme výborně připravené auto, od začátku jsme si věřili na první trojku,“ soukal ze sebe.

Reklama