Hlavní obsah

Zaměstnanec Toyoty ve F1 podezřelý ze špionáže u Ferrari

KOLÍN NAD RÝNEM

Do centrály stáje formule 1 Toyota v Kolíně nad Rýnem zavítali ve čtvrtek policisté a odvedli s sebou bývalého zaměstnance konkurenčního týmu Ferrari kvůli podezření z průmyslové špionáže. Muže podrobili výslechu a ještě téhož dne jej propustili. Jeho jméno zástupci Toyoty kvůli obavám z konfliktu se zákonem nezveřejnili.

Foto: Hoch Zwei

Jeden z členů týmu F1 Toyota čelí podezření ze špionáže u Ferrari

Článek

Podle mluvčího stáje Andrey Ficarelliho se v pátek vrátil život v dílnách Toyoty do normálních kolejí. Dokud neskončí vyšetřování, vedení týmu prý nic nepodnikne. "Němečtí policisté pomáhají kolegům z Itálie. Akci nařídil soud v Modeně," prozradil Ficarelli.

Rozhodně popřel, že by Toyota využívala špionáže. "Ten člověk u nás pracuje, to je vše, co s tím máme společného. Ničeho špatného jsme se nedopustili," dodal mluvčí.

Na údajnou špionáž v týmu mistra světa Michaela Schumachera upozornil už v květnu německý časopis Auto, motor und sport. Podle něj je do skandálu zapletena skupina bývalých inženýrů Ferrari, kteří prý nabídli ostatním stájím formule 1 ke koupi cenná data o konstrukci monopostu F2002, s nímž Schumacher vyhrál jedenáct Velkých cen a pátý titul.

Reklama

Související témata: