Hlavní obsah

Salaquarda se při své "sparťanské" premiéře ve Formuli Superleague neztratil

ASSEN

Automobilový jezdec Filip Salaquarda se ve svém premiérovém závodě v seriálu Formule Superleague v Assenu prosadil v obou finálových jízdách na bodované pozice a představil se i v závěrečném superfinále pro sedm nejlepších jezdců. Český pilot v seriálu, ve kterém startují týmy pod hlavičkami fotbalových klubů, hájí oficiálně barvy Sparty Praha.

Foto: Sport.cz

Filip Salaquarda při závodu seriálu Formula Superleaguje v nizozemském Assenu.

Článek

Sedmadvacetiletý Salaquarda byl v první jízdě pátý, ve druhé šestý a superfinále opět pátý. Celkově tak má na svém kontě 63 bodů. Nejlépe vstoupili do seriálu zástupci Austrálie a Japonska, John Martin a Duncan Tappy nasbírali 77 bodů.

Šampionát Formule Superleague pokračuje dalším závodem 16. a 17. července v belgickém Zolderu.

Osmidílný seriál absolvuje šestnáct jezdců s identickými vozy Panoz poháněnými motory o objemu 4,2 litru a s výkonem 750 koní. Vozy vyrábí americká společnost Élan Motorsport Technologies. Jezdci v průběhu víkendu startují ve dvou 40minutových závodech a sedm nejlepších navíc v pětikolovém superfinále. Na prize money si závodníci během sezóny rozdělí přes tři milióny eur.

Vedle Salaquardovy Sparty se v seriálu objevují zástupci Anderlechtu, PSV Eindhoven, Galatasaraye Istanbul či Atlétika Madrid.

Reklama

Související témata: