Hlavní obsah

V kauze špionáže u Ferrari již tři podezřelí

ŘÍM

Vyšetřovatelé údajné průmyslové špionáže v týmu formule 1 Ferrari mají další podezřelé, jejichž počet se tak zvýšil na tři. Poté, co minulý týden policie zadržela a předvedla k výslechu pracovníka z továrny automobilky Toyota v Kolíně nad Rýnem, došlo na zátah i v Itálii.

Foto: ČTK/EPA

Použila Toyota při stavbě monopostu know-how stáje Ferrari?

Článek

Vyšetřování spadá pod státní zastupitelství v Modeně, kde stáj Ferrari sídlí. Italská automobilka je přesvědčena, že někdo z bývalých zaměstnanců zpeněžil u Toyoty své znalosti o rudých monopostech. Japonský tým však rozhodně popřel, že by při konstrukci vlastního vozu využil špionáže.

Nejmenovaný inženýr z továrny v Kolíně nad Rýnem byl na žádost italského vyšetřovatele Fausta Casariho předveden a vyslechnut německými policisty minulý čtvrtek. Ihned po výslechu byl však propuštěn a vrátil se do práce.

Začátkem týdne nařídil Casari provést další dvě razie, a to přímo v Modeně. Při první zavítali policisté do nejmenovaného podniku na předměstí, další skupina navštívila souběžně domov jednoho z členů jeho vedení.

O třetí prohlídce se zatím ví jen to, že k ní došlo. Prokuratura odmítla upřesnit kde. Podle italského tisku policisté zadrželi další dva muže a předvedli je k výslechu.

Reklama

Související témata: