Hlavní obsah

Slavím druhé Vánoce, radoval se Vettel

MONZA

Úřadující mistr světa Sebastian Vettel prolomil další bariéru. Stáj Red Bull, která už druhý rok suverénně vládne formuli 1, na slavném okruhu v Monze dosud nedosáhla na triumf. Až v neděli se o něj postaral německý pilot, který tu vyhrál i svou první GP v roce 2008 v barvách stáje Toro Rosso.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Dvojitá radost. Sebastian Vettel a týmový šéf Christian Horner.

Článek

Největší drama se odehrálo hned v úvodním kole. Vettel neudržel pole position a ze druhé řady se před něho i Hamiltona prodral Alonso. Za jejich zády došlo k havárii pěti vozů, když svůj monopost nezvládl Liuzzi, proletěl šikanou a smetl řadu soupeřů. Závod tak okamžitě skončil nejen pro něho, ale i pro Rosberga a Petrova, o chvíli později museli odstoupit i D’Ambrosio a Barrichello.

Souboj Španěla Fernanda Alonsa a Michaela Schumachera z Německa při Velké ceně Itálie v Monze.foto: Reuters/Giampiero Sposito

Vettel se vrátil na špici v šestém kole a od té chvíle začal soupeřům ujíždět. V cíli se radoval ze svého osmého letošního triumfu. „Vyhrát v Monze, to je báječné! Slavím druhé Vánoce. Nikdo nám nevěřil, tahle trať prý není pro naše vozy. Pravda je, že na rychlých okruzích máme problémy, dnes to ale neplatilo. Měl jsem sice horší start, ale když jsem předjel Alonsa, už jsem nepochyboval,“ radoval se vítěz.

Karambol po startu GP itálie formule jedna v Monze.foto: ČTK/AP

Reklama

Související témata: