Hlavní obsah

Janiš se připravuje na testy ve stáji Jordan

Začátek prosince bude významným zlomem v kariéře pilota Jaroslava Janiše. Dvacetiletý jezdec se stane teprve druhým Čechem, který usedne do kokpitu vozu formule 1. Janiš je už od středy v Silverstonu, kde ve stáji Jordan dolaďuje poslední detaily před testy ve španělském Jerezu.

Foto: www.jarek-janis.cz

Jarek Janiš

Článek

"Návštěva týmu představovala obrovský zážitek," netajil se Janiš nadšením na svých internetových stránkách. "Ve středu jsem se seznámil se všemi lidmi, ve čtvrtek jsme potom dělali sedačku," popsal svůj program v Británii.

Podle Janiše, letos celkově osmého jezdce mezinárodního mistrovství formule 3000, je v kokpitu monopostu formule 1 o něco méně prostoru, než je zvyklý ze své třídy. "Vešel jsem se tak akorát," komentoval stísněný prostor. Měl trochu problémy s obuví, při pohybu nohou drhnul o stěny kokpitu. "Vyřešilo se to menšími botami," nedělal si hlavu Janiš, podle něhož měl podobné problémy i stálý pilot Ralph Firman.

Od vedení stáje se český jezdec dozvěděl také víc o programu testů, které proběhnou 3. a 4. prosince. "Ve Španělsku budeme spolu s firmou Bridgestone zkoušet pneumatiky, tým chce také otestovat zařízení z oblasti elektroniky a aerodynamiky pro nový vůz," přiblížil. Janiš očekává, že pokud se neobjeví problémy, měl by v Jerezu se žlutým vozem absolvovat kolem sedmdesáti kol denně.

Reklama

Související témata: