Hlavní obsah

Janiš zvládl s jordanem padesát kol

LONDÝN

Český pilot Jaroslav Janiš se poprvé projel v monopostu formule jedna. Při testech stáje Jordan včera při svém debutu úspěšně absolvoval ve španělském Jerezu padesát kol. Talentovaný jezdec se stal po Tomáši Engem druhým Čechem, který usedl do vozu formule 1. Oba premiéru absolvovali ve strojích stáje Jordan.

Foto: www.jarek-janis.cz

Jarek Janiš

Článek

Engemu se to poštěstilo před čtyřmi lety, jeho dvacetiletého následovníka po včerejších úvodních testech čeká dnes další pokračování. "Je to naplnění mého snu. Není mnoho jezdců, kteří dostali šanci vyzkoušet si vůz formule jedna," prohlásil Janiš krátce před tím, než usedl do monopostu F1.

Osmý muž z konečného pořadí minulého ročníku mezinárodního mistrovství formule 3000, si v průběhu minulého týdne v továrně Jordanu v Silverstone vyzkoušel jízdu na simulátoru, aby byl připraven na ostrý start.

Janiš se měl zaměřit hlavně na testování pneumatik Bridgestone, tým chtěl údajně vyzkoušet i nové díly aerodynamiky. Mladičký Čech se před cestou do Španělska zaměřil i na důkladnou fyzickou přípravu, aby se přímo na místě mohl soustředit plně jen na testování, které mělo proběhnout ve stroji s označením EJ13.

Společně s Janišem testoval i německý jezdec Nick Heidfeld, jenž poslední sezónu strávil ve stáji Sauber, ale pro nadcházející ročník má uzavřený předběžný kontrakt právě s Jordanem.

Reklama

Související témata: