Hlavní obsah

Button: Do dvou let budeme bojovat o titul

PRAHA

Už se nemůže dočkat začátku nové sezóny mistrovství světa formule 1. Pilot stáje BAR Jenson Button očekává výrazný posun ve výkonu monopostu a doufá, že bude obávaným soupeřem jezdců týmů Ferrari, McLaren a Williams. Věří, že v příštím roce bude obsazovat stupně vítězů, v sezóně 2005 pak hodlá zaútočit na mistrovský titul.

Foto: Hoch Zwei

Jenson Button hledí vysoko. V roce 2005 chce bojovat o mistrovský titul ve formuli 1.

Článek

"Během posledních let jsme udělali výrazný technický krok kupředu a není důvod, abychom nešli ještě dál," svěřil se Button televizní stanici SkySports.

"V nadcházející sezóně máme v plánu obsazovat stupně vítězů, případně vyhrát nějakou Velkou cenu. Následující rok chceme být vážným aspirantem na titul," řekl britský pilot, jemuž letos dvakrát pódium uniklo, když při Velké ceně Rakouska a Japonska skončil na nepopulární čtvrté příčce.

:.ANKETA
Bude v silách stáje BAR vybojovat mistrovský titul ve formuli 1? Hlasujte v anketě na konci článku!

Základem úspěchu spolehlivý vůz

Button věří, že do roku 2005 bude tým schopný vyvinout maximálně spolehlivý vůz, se kterým bude možné konkurovat nejsilnějším stájím.

"Spolehlivost monopostu je základ úspěchu. Pokud se ohlédnete za letošní sezónou, vidíte, že ze silné trojky nakonec zvítězil tým s nejspolehlivějším vozem," připomněl, že stáj BAR se trápila s technickými problémy.

"Samozřejmě, že je těžké říkat něco dopředu, musíme počkat na dokončení vývoje vozu pro příští sezónu. Přesto ale věřím, že trvalé zlepšování výsledků bude pokračovat," říká sebevědomě bývalý týmový kolega Jacquese Villeneuva. Toho v kokpitu už na sklonku sezóny nahradil Japonec Takuma Sató.

"Vedení stáje doufá, že v příštím roce budeme ve hře o třetí místo v Poháru konstruktérů. A proč bychom v další sezóně nemohli bojovat o titul?" uzavřel Button, který letošní šampionát dokončil se sedmnácti body na devátém místě.

Reklama

Související témata: