Hlavní obsah

V Británii byl vydán zatykač na Irvina

PRAHA/LONDÝN

Bývalý pilot formule 1 Eddie Irvine má nemalé potíže s britskou policií. Někdejší jezdec stájí Jordan, Ferrari a Jaguar se totiž dvakrát nedostavil k soudnímu projednávání dopravního přestupku a byl na něj proto vydán zatykač.

Foto: Hoch Zwei

Eddie Irvine

Článek

Irvina chytila policie 24. července letošního roku v londýnském Hyde Parku, kde se projížděl na skútru. Vítěz čtyř Velkých cen měl smůlu: kolem policistů s radarem prosvištěl rychlostí téměř o 50 km/h větší, než je povoleno. Policisté navíc zjistili, že u sebe nemá řidičský průkaz.

Osmatřicetiletý jezdec se měl v listopadu dostavit k soudnímu projednávání přestupku, což však neučinil. Soud v jeho nepřítomnosti rozhodl o vině a ve středu měl být vynesen rozsudek. Rodák z Ulsteru však do soudní síně opět nedorazil a byl na něj proto vydán zatykač.

Irvine se pohyboval ve formuli 1 od roku 1993. První tři sezóny strávil v týmu Eddieho Jordana, poté strávil čtyři roky u Ferrari, kde se mu v roce 1999 podařilo vybojovat titul vicemistra světa. Poslední tři sezóny pak usedal do kokpitu monopostu Jaguar, po vypršení smlouvy před letošní sezónou ale nedokázal najít nové angažmá.

Reklama

Související témata: