Hlavní obsah

Verstappen pokukuje po místě ve stáji Jordan

PRAHA

Již jen ve dvou stájích formule 1 - Minardi a Jordanu - mají piloti bez angažmá možnost najít uplatnění pro příští sezónu. Na volné místo v týmu Eddieho Jordana si nyní dělá zálusk bývalý pilot stáje Minardi Jos Verstappen, který se na konci týdne chystá na jednání se stájí.

Foto: Hoch Zwei

JOS VERSTAPPEN. Narozen: 4. března 1972 v Nizozemsku. Mistr Evropy v záv. motokár (1989), od roku 1994 jezdec MS F1 (vystřídal týmy Benneton, Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart a Minardi). Nejl. umístění v MS: 10. (1994).

Článek

Verstappen strávil minulou sezónu v týmu Minardi, kde se mu však ani jednou nepodařilo bodovat. Se stájí, která fungovala v seriálu mistrovství světa jako trpěný sekundant, se po skončení šampionátu rozloučil a nyní už nemá jinou možnost, než se ucházet o místo u Jordanu.

Aktivitu spojenou s vyhlídkami na příští rok přiznal jezdcův manažer Ray Vermeulen. Podle něj se spolu s nizozemským jezdcem vydají na konci týdne do Silverstonu k jednání s Eddiem Jordanem.

Premiéra po boku M. Schumachera

"S Jordanem jsme se bavili už v září v Monze, kde jsme se domluvili, že vše ještě probereme," řekl na Verstappenových internetových stránkách Vermeulen. "Uvidíme, jak na tom stáj je. Nejde jen o to, co může nabídnout Jos, ale také o to, co mohou nabídnout oni," uvedl s tím, že doufá, že místo v kokpitu připadne jeho chráněncovi.

Verstappen se pohybuje ve světě formule 1 od roku 1994. Ve své první sezóně v seriálu pilotoval vůz Benetton a jako stájový kolega Michaela Schumachera byl u zisku premiérového titulu mistra světa německého jezdce. Sám přispěl deseti body k druhému místu stáje v Poháru konstruktérů. V konečném hodnocení šampionátu byl desátý, lepšího výsledku už nikdy nedosáhl.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace