Hlavní obsah

VC Bahrajnu straší možnost terorismu

LONDÝN

První závod formule 1 na Středním východě, dubnová Velká cena Bahrajnu, se může stát terčem teroristického útoku. Na toto riziko upozornilo britské ministerstvo zahraničí, podle jehož informací je podnik mistrovství světa v ohrožení stejně jako všechny další západní zájmy v oblasti.

Foto: Hoch Zwei

Dubnovému závodu formule 1 hrozí teroristické útoky

Článek

"Neříkáme, že se závod nemůže uskutečnit. Ministerstvo zahraničí ale situaci podrobně sleduje a průběžně vyhodnocuje," potvrdil nejmenovaný zdroj ministerstva listu Motorsport News.

Vedení mezinárodního závodiště, které vyrostlo nedaleko hlavního města Manáma, si bezpečnostní rizika uvědomuje. "Nikdo není imunní proti takovým prohlášením, musíme brát vážně všechny hrozby v oblastní Středního východu," uvedli organizátoři Velké ceny.

Rizika stejná jako kdekoliv jinde

"Naše závodiště ale zatím neobdrželo žádné přímé výhrůžky. Rizika, kterým musíme čelit, jsou stejná jako při každé jiné Velké ceně kdekoliv na světě," dodali pořadatelé závodu, který je na programu 4. dubna.

Také představitelé seriálu formule 1 nečekají zvláštní problémy, budou ale pečlivě sledovat informace britského ministerstva zahraničí. "V Bahrajnu hrozí stejná nebezpečí jako v okolních státech Perského zálivu, není to zde ale tak napjaté jako v Saúdské Arábii," dodal zdroj z ministerstva.

Reklama

Související témata: