Hlavní obsah

Stewart: Button je budoucím králem F1

LONDÝN

Legendární pilot formule 1 Jackie Stewart změnil svůj postoj vůči Jensonu Buttonovi. Nesmiřitelný kritik mladého britského jezdce, jemuž ležel v žaludku jeho bohémský styl života, nyní přišel s názorem, že Button je budoucím králem formule 1.

Foto: www.m3racing.com

JACKIE STEWART. Narozen: 11. června 1939. Mistr světa v závodech formule 1 1969, 1971 a 1973, vítěz 27 Velkých cen. MS formule 1 jezdil v letech 1965 - 1973.

Článek

Trojnásobný mistr světa Stewart měl k Buttonovi výhrady od počátku jeho působení v seriálu MS ve stáji Williams. Po letošní sezóně, kdy třiadvacetiletý jezdec týmu BAR obsadil v šampionátu se sedmnácti body deváté místo, ale zcela otočil.

Talentovaný Brit podle něj během několika let vystoupí na jezdecký trůn, bude však hodně záležet jak na něm samém, tak na stáji BAR. "Jenson šel během uplynulé sezóny fantastickým způsobem nahoru," řekl Stewart bulvárnímu deníku The Mirror.

"Odjel několik opravdu povedených závodů a pouze vinou technických problémů se nedostal na pódium," svěřil se čtyřiašedesátiletý jezdec. "Kdysi jsem o jeho budoucnosti dost pochyboval, teď ale vidím, že dobře ví, co dělá," přiznal Stewart.

"Nejdůležitějším článkem v jeho kariéře nyní bude vývoj týmu BAR - Honda. Je třeba, aby se stáj neustále zlepšovala. Ale vzhledem k tomu, že Honda už v minulosti na nejvyšší stupeň ve formuli dosáhla, nevidím důvod, proč by to nedokázali opět," soudí Stewart.

Reklama

Související témata: