Hlavní obsah

U Williamsu sílí napětí, premiéra FW26 se blíží

VALENCIE

Netrpělivé očekávání, podobné tomu u rozsvíceného vánočního stromku, prostupuje stájí formule 1 Williams. Tým totiž v pondělí ve španělské Valencii odhalí zbraň pro nadcházející sezónu mistrovství světa - zbrusu nový monopost FW26.

Foto: Hoch Zwei

Stáj Williams chce v nadcházející sezóně ukázat všem soupeřům záda.

Článek

Netrpěliví jsou všichni. Od vedení stáje přes inženýry a mechaniky až po piloty Juana Pabla Montoyu, Ralfa Schumachera a testovacího jezdce Marka Geného. Jednotlivé komponenty nové modifikace závodního vozu prošly zkouškami během listopadových a prosincových testů, ale až nyní ve Valencii bude možné odzkoušet hotový komplet.

A na to se právě všichni těší. "Jezdci jsou samozřejmě u vývoje nového vozu od samého začátku, ale premiéra je stejně třešničkou na dortu," řekl před slavnostním odhalením nového williamsu Ralf Schumacher.

:. ANKETA
Vyhraje stáj Williams s novým monopostem mistrovství světa formule 1? Hlasujte v anketě na konci článku?

Jako o Vánocích

"Je to podobné jako o Vánocích - tušíte, co byste mohli dostat, ale nevíte to zcela jistě," přirovnal osmadvacetiletý jezdec chvíle před slavnostním odhalením vozu ke štědrovečernímu očekávání. Současně se přiznal k neřesti předčasného objevování dárků.

"Loni v Barceloně jsem to nevydržel a nenápadně jsem si předešlý monopost prohlédl v zákulisí ještě před premiérou," dodal bratr šestinásobného mistra světa Michaela.

Kolumbijec Montoya se netají přesvědčením, že FW26 dovede stáj k titulu mistra světa. "Celý tým odvedl při vývoji monopostu perfektní práci. Pevně věřím, že díky novému vozu budeme mít v příští sezóně před ostatními stájemi navrch," řekl třetí muž loňského šampionátu.

Zda tomu tak skutečně bude, si ale fanoušci formule 1 budou muset ještě nějaký čas počkat. Letošní seriál MS začne Velkou cenou Austrálie až 7. března.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články