Hlavní obsah

Abramovič popírá zájem o Jordan

PRAHA/LONDÝN

Zase je všechno jinak. Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič přes svého mluvčího vzkázal do světa, že neuvažuje o koupi stáje formule 1 Jordan. Spekulace o vstupu ruského miliardáře do motoristického sportu se vyrojily poté, co se měl Abramovič údajně několikrát sejít se šéfem týmu Eddiem Jordanem.

Foto: BPA

Roman Abramovič popřel zájem o žluté vozy Eddieho Jordana.

Článek

Podle mluvčího Johna Manna však nedošlo ani ke zmiňovaným schůzkám. Abramovič se prý s Jordanem několikrát sešel, vždy se ale jednalo o společenské události, kde se v žádném případě neprojednávaly obchodní záležitosti.

"Nic z toho, co se psalo není pravda," tlumočil Mann vzkaz ruského magnáta. "Abramovič je spojován s koupí čehokoli, co je právě na prodej. Od obchodních center přes závodní stáje po fotbalové kluby. Většina 'zaručených' zpráv jsou ale pouhé drby," řekl Mann.

Jordan: Jednal jsem s mnoha lidmi

Informace o Abramovičově zájmu o stáj Jordan přinesl v pondělí britský bulvární deník The Sun. Podle něj měla být dohoda mezi oběma muži na spadnutí. Jednání s Rusem, který šokoval Británii obrovskou investicí do londýnské Chelsea, z níž udělal jeden z nejelitnějších klubů Evropy, přímo nepopřel ani sám Eddie Jordan .

"V poslední době jsem soukromě jednal s mnoha lidmi. Nebylo by ale zcela korektní, abych vytahoval obsah rozhovorů na světlo," řekl Jordan deníku The Independent.

V hledáčku je i AC Parma 

O Abramovičovi je známo, že motorismus je jeho velkou vášní a v minulosti už média přinesla zprávy o jeho kontaktech se stájemi Minardi a Sauber. "Je pravda, že je do formule 1 blázen. Pravda je i to, že došlo k setkání s Eddiem Jordanem, ale to je všechno. Několikrát se potkal i s Berniem Ecclestonem a v žádném případě to neznamená, že se bude podílet na pořádání mistrovství světa," uzavřel Mann.

Sedmatřicetiletý Rus se nedávno zajímal také o hokejový klub NHL Vancouver Canucks. Ten patří k nejzadluženějším týmům zámořské soutěže, přesto informace o blížícím se finančním vstupu Abramoviče do klubu popřel. Předtím se Abramovič, jehož jmění se odhaduje na 3,5 miliardy liber (téměř 158 miliard korun), neúspěšně snažil vstoupit do jiného klubu Dallasu Stars.

Aktuálně je také v britském a italském tisku spojován s fotbalovou AC Parma. Ta se dostala do finančních potíží po krachu potravinářské firmy Parmalat a Abramovič je prý připraven italský klub koupit.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace