Hlavní obsah

Sauber odhalil 'malé ferrari'

SALCBURK

Druhou stájí formule 1, která odhalila před letošní sezónou zbrusu nový monopost, se stal v pondělí vpodvečer švýcarský tým Sauber. Novinka šesté stáje loňského Poháru konstruktérů s označením C23 spatřila světlo světa v areálu letiště v rakouském Salcburku, nechyběli ani oba piloti Giancarlo Fisichella a Felipe Massa.

Foto: www.sauber.ch

Stáj formule 1 Sauber představila v rakouském Salcburku monopost pro sezónu 2004 s označením C23.

Článek
Fotogalerie

"Do příští sezóny jdeme s jasným cílem: posunout se v hodnocení Poháru konstruktérů," řekl šéf stáje Peter Sauber. "Samozřejmě že bude hlavně záležet na tom, jak dokážeme přenést teoretické poznatky do praxe," připomněl týmový boss, že stáj v polovině prosince zprovoznila ve svém sídle v Hinwilu jeden z nejmodernějších aerodynamických tunelů.

Nový vůz bude díky spolupráci s firmou Petronas poprvé vybaven stejným typem motoru, jaký používá mistrovská stáj Ferrari. Od italského krále z Maranella navíc C23 dostane i novou sedmistupňovou převodovku.

Designově se Sauber držel pragmatického přístupu a nepouštěl se do radikálních změn. "Potřebujeme spolehlivé auto s dobrým potencionálem, což se nám myslím podařilo," nechal se slyšet technický ředitel týmu Willy Rampf.

:. ANKETA
Ohrozí stáj Sauber s novým monopostem dominující týmy? Hlasujte v anketě na konci článku!

Fisichella oslaví narozeniny za volantem

Ve středu se stáj přesune do španělské Valencie, kde podrobí nový monopost prvním ostrým testům. "Už se nemůžu dočkat, až se poprvé posadím za volant," těšil se Giancarlo Fisichella, který do švýcarského týmu přišel po loňské sezóně ze stáje Jordan.

"Ve středu navíc oslavím jednatřicáté narozeniny, takže tenhle den pro mě má skutečně zvláštní význam," řekl italský jezdec.

Nadšení neskrýval ani jeho stájový kolega Brazilec Felipe Massa, který se do týmu Sauber vrátil po roční odmlce. "Během uplynulého roku jsem se coby testovací jezdec Ferrari naučil spoustu nových věcí a už mě svrbí dlaně, abych se předvedl na trati," neskrýval optimismus Massa.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články