Hlavní obsah

Villeneuve: Letos je s formulí konec

Mistr světa formule 1 z roku 1997 Jacques Villeneuve se definitivně smířil s myšlenkou, že v letošní sezóně bude v seriálu chybět. Ačkoliv se o jeho jménu spekulovalo v souvislosti se stájí Jordan, z rozhovoru pro švýcarský týdeník L'Illustré to spíš vypadá, že kanadský pilot se letos bude věnovat hlavně odpočinku.

Článek

"Poslední dva roky ve formuli 1 mě totálně odrovnaly. Zároveň to bylo ale poučné. Potřebuji prostě zase dobít baterky," svěřil se týdeníku Villeneuve. Kanadský pilot naznačil, že o angažmá příliš nestál. "Koukat se z vozu stáje Jordan ostatním na záda? Pěkně děkuji, nechci. Toho jsem si za posledních pět let užil až až," prohlásil rezolutně bývalý jezdec stáje BAR.

Villeneuve podle svých slov proti stáji Jordan nic nemá, naopak ocenil přátelskou atmosféru v týmu a přístup stáje k jezdcům. "Na to, jak malá stáj Eddieho Jordana vlastně je, mají výborné výsledky. Ale jak už jsem řekl: letos se mi závodit prostě nechce," řekl Villeneuve.

Přesto ale věří, že se do cirkusu jménem formule 1 vrátí. "Bude to ale z mé vlastní vůle, pro mé vlastní potěšení. Nebude to pod žádným tlakem, nebude to jenom proto, že někdo někde utrousí dobré slovo. Nechtěl bych se ani vracet jenom proto, že najdu bohatého sponzora. Všechna negativa pilota formule 1 jsem si prožil ve stáji BAR. Příště už nebudu riskovat své duševní i fyzické zdraví," zakončil Villneuve.

Reklama

Související témata: