Hlavní obsah

Schumi, na titul zapomeň, vzkázal Webber

Čtyři roky nepustil německý pilot Ferrari Michael Schumacher na trůn formule 1 žádného z rivalů a loni přidal do sbírky již šestý titul. Jenže letos na další trofej do vitríny může zapomenout. Alespoň podle slov Australana Marka Webbera. "Tenhle rok vyhraje někdo jiný. Ať už někdo od Williamsu, nebo Räikkonen," upřesnil pilot Jaguaru.

Foto: Hoch Zwei

Kolize při tréninku na Velkou cenu Francie. Michael Schumacher s ferrari nabral při výjezdu z boxu jaguar Marka Webbera.

Článek

Australský jezdec pustil odvážná slova u příležitosti veřejné premiéry nového monopostu stáje s označením R5. "Jsem sice velký Michaelův fanoušek, ale bude to pro něj i Ferrari obtížný rok. Loni to ještě zvládli, ale pneumatiky Michelin budou zase o kus dále," upozornil Webber na faktor, který může hrát v boji o prvenství velkou roli. Italská stáj přitom obouvá pneumatiky Bridgestone.

"Michael loni odvedl skvělou práci, titul vybojoval za pět minut dvanáct," pokračoval Webber. "Miluje svůj sport, otázka je, jestli ho to bude bavit, i když nebude šampiónem. Myslím, že to bude pro něj pořádně hořká pilulka."

Reklama