Hlavní obsah

I nové Ferrari překvapí inovovaným 'nosem'

PRAHA

Nejen nový monopost stáje Williams bude designérským překvapením. Šéf stáje Ferrari Jean Todt necelý týden před premiérou novinky z Maranella prozradil, že i italská stáj vyrukuje s radikálně pozměněnou přední částí vozu.

Foto: Hoch Zwei

Šéf stáje Ferrari Jean Todt (vlevo) věří, že i v letošní sezóně bude oslavovat celkové vítězství v MS.

Článek

Stáj Ferrari bude v letošní sezóně mistrovství světa automobilů formule 1 útočit na šestý titul v Poháru konstruktérů v řadě a Todt věří, že ani tento rok neskončí bez titulu. Michael Schumacher a Rubens Barrichelo se o vítězství mají poprat s novým vozem, který bude veřejnosti představen v sídle týmu v Maranellu v pondělí 26. ledna.

"Přední část nového monopostu Ferrari ohromí každého," slibuje před premiérou Todt. "Věřím, že naše série neskončí ani letos," doufá šéf týmu. Podle něj přinese nadcházející ročník mistrovství světa mnohem víc inovací, než uplynulé sezóny. První signál vyslal Williams a Ferrari podle všeho nezůstane pozadu.

Todt před slavnostním odhalením nemyslí na výrazný pokrok pneumatik Michelin, které obouvají největší konkurenti italské stáje. Během zimních testů vozy s pneumatikami Bridgestone na francouzské obutí výrazně ztrácely.

"Bridgestone je japonská firma. A Japonci jsou známí svým zodpovědným přístupem ke každému problému, proto myslím, že není na místě vyvolávat zbytečnou paniku. Neříkám to poprvé: našim partnerům stoprocentně věřím a jsem přesvědčen, že i letos vystoupíme na nejvyšší stupínek," uzavřel Todt.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace