Hlavní obsah

Závody F1 v Evropě jsou ohroženy

LONDÝN

Pokud při závodech formule 1 v Evropě zahyne některý z pilotů, odpovědnost za jeho smrt ponese i šéf dané stáje. Tak se o tom alespoň mluví v novém opatření Evropské unie. Novou legislativní úpravu už přijaly Španělsko, Belgie a Velká Británie, další země je mají následovat. Šéfové týmů formule 1 proto hrozí bojkotem evropských podniků mistrovství světa.

Foto: Hoch Zwei

Je možné, že letos se v Evropě žádné závody F1 nepojedou

Článek

Předseda Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley už vyzval v dopise národní svazy, aby se ve svých zemích pokusily dojednat s vládami výjimku.

.:ANKETA:
Nesou šéfové stájí F1 odpovědnost za životy svých pilotů? Hlasujte na konci článku

"Je to vážná věc a FIA bude dál jednat s jednotlivými vládami zemí Evropské unie a Evropskou komisí a bude usilovat o vyřešení," prohlásil Mosley. Evropská část seriálu formule 1 začne 25. dubna Velkou cenou San Marina.

Posledním pilotem, který v mistrovství světa zahynul, byl trojnásobný šampion Ayrton Senna z Brazílie. Z jeho smrti v Imole v roce 1994 se museli zodpovídat technický ředitel stáje Williams Patrick Head a designér Adrian Newey. O tři roky později byli zproštěni viny, ale loni se dozvěděli, že je čeká nové soudní řízení. Představitelé stájí proto už dříve pohrozili, že v Itálii závodit nebudou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články