Hlavní obsah

Coulthard: Ještě nejsem odepsaný!

Radek Malina (Valencie)Sport.czPrávo

"Odepsaný? Tak se rozhodně necítím," prohlásil před startem nové sezóny formule 1 pilot McLarenu David Coulthard. Ten bude prohánět stříbrný šíp po okruzích jen v nadcházejícím ročníku, pak zřejmě uvolní místo Juanu-Pablu Montoyovi. "Vše se ještě může změnit. Mým úkolem je porážet všechny jezdce na trati. Je to pro mě výzva," zdůraznil.

Foto: Tap/HOCHZWEI

David Coulthard ještě končit nehodlá.

Článek

Od sezóny 2005 McLaren angažoval Montoyu, jenž by měl vytvořit jezdeckou dvojici s Räikkönenem. Váš odchod se zdá nevyhnutelný...

Nikde není napsáno, že je to moje poslední sezóna u McLarenu! Všechno se může změnit. Mým úkolem bude porážet všechny jezdce, kteří budou na trati. Rozhodně se necítím odepsaný. Je pro mě výzva, potvrdit příslušnost k elitě. Budu se snažit být nejlepší.

Přemýšlel jste, že po nadcházející sezóně skončíte?

Mnohokrát jsem v minulé sezóně dokázal být velmi rychlý. To nebyla náhoda. Končit rozhodně nehodlám. Když se ohlédnu zpět, moje pozice nikdy nebyla snadná. Neustále jsem musel dokazovat, že jsem v týmu oprávněně. Prostě se budu snažit dělat svoji práci, jak nejlépe umím.

Už se vám ozval některý z dalších týmů s nabídkou na sezónu 2005?

Nepředbíhejme, na to je velmi brzy. Koncentruji se na nadcházející ročník. Chci dokázat, že jsem pořád schopný zasáhnout do bojů o titul mistra světa.

Do minulé sezóny jste vstoupil vítězstvím v Melbourne, to nakonec zůstalo vaším jediným, přičemž celkově jste skončil až sedmý. Byl jste zklamaný?

Nepodařilo se nám vhodně kombinovat rychlost a spolehlivost. Věřím, že to bude v nadcházející sezóně lepší. Nové auto se zatím jeví velmi dobře. Ale kvalitu ukáže až první ostrý závod.

FIA učinila další změny v pravidlech. Co říkáte novému systému kvalifikace, která se dosud jezdila ve dvou dnech, ale nyní ji jezdci absolvují v rozmezí několika hodin vždy v sobotu?

Nezbývá nám nic jiného než pravidla akceptovat. Rozhodně to přinese mnoho zajímavých okamžiků a další strategie.

Do kalendáře byly zařazeny nové okruhy v Bahrajnu a v Číně. Co od nových podniků očekáváte?

Neměl jsem dosud příležitost je navštívit, neznám ani jeden z nich. Proto bude nesmírně důležité maximálně využít data, která získáme při jízdách těsně před závodem.

Reklama

Související témata: