Hlavní obsah

Mosley: Legislativa EU vyžene týmy F1 z Evropy

PAŘÍŽ

Poslední stájí formule 1, která utíká z Evropy, je Ferrari a její novou základnou se stává Keňa. I tak by mohl vypadat katastrofický scénář vycházející z tvrzení šéfa Mezinárodní automobilové federace Maxe Mosleyho o možném hromadném úprku týmů z Evropy kvůli legislativním úpravám Evropské unie.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley.

Článek

Mosley na internetových stránkách magazínu Autosport reagoval na prohlášení šéfa stáje BAR Davida Richardse, který se v souvislosti se zostřením restrikce tabákové reklamy ve Velké Británii vyjádřil pro přesun týmu do Japonska.

Richards si podle svých slov nedokáže představit, jak by jeho stáj přežila bez reklamních log cigaretového koncernu na monopostu.

Prezident FIA Mosley na legislativní úpravy upozorňoval již víckrát, v nedávné době si vzal na paškál úpravu trestní odpovědnosti a zkrácení týdenní pracovní doby na pětatřicet hodin.

Za 35 hodin týdně nelze stáj provozovat

"V normální firmě má 35hodinový týden své opodstatnění, ale zkuste s takovým úvazkem provozovat stáj formule 1. Nikdo se pak nemůže divit, že se od týmů snáší na legislativní kroky EU stále silnější kritika," řekl Mosley.

"Svět se rychle mění přímo před očima, komunikační možnosti jdou za hranice chápání. Proč by nemohly stáje fungovat v zemích, kde jim právo přeje," ptá se Mosley.

"Nikdo z nás si nepřeje, aby k nějakému 'exodu' týmů došlo. Kterou z možností byste si ale vybrali? Zbytečně strádat nebo dál úspěšně rozvíjet firmu?" zakončil svou lamentaci Mosley.

Reklama

Související témata: