Hlavní obsah

Jordan zahájil testy nového monopostu

SILVERSTONE

Za velmi skromných podmínek proběhlo v středu odhalení monopostu stáje formule 1 Jordan pro letošní sezónu s označením EJ14. Britský tým novinku zběžně představil v jedné z hal na okruhu v Silverstonu a bez velké parády se vzápětí vrhl do testování vozu, se který by se letos rád probil mezi šestku nejlepších.

Článek

Zatím jediný pilot týmu Němec Nick Heidfeld během prvního dne testů odjel bez problémů čtyřiačtyřicet kol, s loňským monopostem na vlhkou trať vyjel za větrného počasí i testovací jezdec Timo Glock.

"Zatím jsme spokojeni. Odjeli jsme s novým vozem poměrně velké množství kol, aniž bychom narazili na nějakou technickou potíž," hodnotil první den testů Heidfeld.

Na boku žlutého vozu překvapil diváky přítomné premiéře nového Jordanu nápis LAZARUS. Právě Lazarovo zmrtvýchvstání má být pro stáj mottem letošní sezóny. Slovy šéfa stáje Eddieho Jordana by se měl tým vyšplhat mezi šestici nejlepších stájí.

Stejný motor jako Jaguar

Nový monopost bude pohánět stejný motor Ford-Cosworth, jaký využívá stáj Jaguar. Zatím se tedy nepotvrdily spekulace, že s příchodem Heidfelda by měl britský tým zahájit spolupráci s německou automobilkou Mercedes.

"Jaguar se v závěru loňské sezóny prezentoval ve výborném světle, a tak jsme velice rádi, že budeme využívat stejné pohonné jednotky," s potěšením konstatoval Eddie Jordan.

Stáj bude pokračovat v testování nového monopostu na svém domovském okruhu v Silverstonu i v následujících dnech. Zatím stále není jisté, který z pilotů bude v nadcházející sezóně usedat do druhého kokpitu žlutého vozu.

NOVINKY VE STÁJÍCH FORMULE 1
WilliamsFW26 (premiéra 5. ledna 2004)
SauberC23 (12. ledna 2004)
ToyotaTF104 (17. ledna 2004)
JaguarR5 (18. ledna 2004)
FerrariF2004 (26. ledna 2004)
RenaultR24 (29. ledna 2004)
BAR006 (1. února 2004)
JordanEJ14 (4. února 2004)
Termín premiér stájí McLaren (MP4-19) a Minardi (PS04) zatím není znám.

Reklama

Související témata: