Hlavní obsah

Bývalý pilot formule 1 Irvine na útěku

LONDÝN

Bývalý pilot formule 1 Eddie Irvine je na útěku. Jezdce, který ještě v předloňské sezóně proháněl po okruzích monopost Jaguar, nyní nahánějí angličtí policisté. Nikoliv proto, aby jej požádali o autogram. Chtějí mu nasadit želízka. Irvine se totiž vyhýbá soudnímu projednávání dopravního přestupku, který spáchal loni v červenci.

Foto: Hoch Zwei

Eddie Irvine

Článek

Irvina zastavili strážníci 24. července v londýnském Hyde Parku. Důvod? Někdejší parťák Michaela Schumachera ze stáje Ferrari prosvištěl okolo policejního radaru zhruba o 30 km/h rychleji, než bylo povoleno. Navíc bez řidičáku...

Pak ale slavný provinilec začal hrát mrtvého brouka. Nedostavoval se k soudu, který v jeho nepřítomnosti rozhodl o vině. Rodák z Ulsteru nedorazil ani na vynesení rozsudku a soudce Nicolas Evans definitivně ztratil trpělivost. "Pan Irvine bude při nejbližší příležitosti zatčen," vzkázal mluvčí soudu.

Irvine se však podle řady zdrojů nepohybuje na území Velké Británie, a tak si nejspíš soudce Evans na svého 'klienta' ještě nějaký čas počká.

Reklama