Hlavní obsah

Honda neví, zda pokračovat ve spolupráci s BAR

PRAHA

Dodavatel motorů pro vozy formule 1 stáje BAR, japonská automobilka Honda, zvažuje, zda prodloužit spolupráci s britským týmem i po letošní sezóně. Vývoj a výroba pohonných jednotek pro prestižní seriál odčerpává z kreditu automobilky milióny a výsledky se ne a ne dostavit.

Foto: BAR Honda

Jenson Button v kokpitu monopostu Honda 006.

Článek

Stávající kontrakt mezi Hondou a stájí BAR platí do konce letošního roku, jestli si obě strany 'plácnou' i pro příští sezónu, by mělo být jasné do poloviny července. "Chceme tenhle oříšek rozlousknout nejpozději do Velké ceny Velké Británie," řekl britskému odbornému magazínu Autosport zástupce japonské automobilky Otmar Szafnauer.

Szafnauer se nicméně nesnažil vyvolat paniku a s nadšením se rozhovořil o motoru pro letošní rok, který bude pohánět nedávno odhalený monopost BAR 006. "Je lehčí a mnohem výkonnější než loňský model. Dali jsme si pro letošní rok vysoké cíle a těm jsme podřídili při vývoji vše. Už za měsíc uvidíme, jak jsme se vyrovnali se všemi překážkami" dodal.

Honda spolupracuje se stájí BAR od roku 2000 a v premiérové sezóně to společně dotáhli na páté místo v Poháru konstruktérů. Následně měl ovšem vývoj sestupnou tendenci, v roce 2001 skončil BAR šestý, o rok později dokonce osmý. V loňské sezóně se britská stáj opět vrátila na pátou příčku.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články