Hlavní obsah

Barrichello zlomil o dvě sekundy rekord v Mugellu

MUGELLO

Lepší závěr testování nového Ferrari na okruhu v italském Mugellu si Rubens Barrichello ani nemohl představit. Brazilec v pondělí absolvoval s monopostem F2004 čtyřiasedmdesát okruhů a podařilo se mu senzačním způsobem vytvořit nový rekord okruhu. Stávající nejrychlejší čas Michaela Schumachera překonal o více než dvě sekundy.

Článek

Barrichellův stájový kolega vytvořil dnes již bývalý rekord na okruhu nedaleko Pisy, která v současnosti hostí Velkou cenu Itálie mistrovství světa silničních motocyklů, v červnu roku 2002. Jeho čas 1:20,943 ovšem čtvrtý muž loňského mistrovství světa posunul na neuvěřitelných 1:18,704.

Ferrari tak po úspěšné premiéře vozu pro letošní sezónu ve Fioranu, kdy na začátku února zajel nejrychlejší čas okruhu M. Schumacher, a následných slibných časech v Imole opět posunulo vývoj nového monopostu o kus dál.

Vítaná vzpruha

Pro stáj, která bude letos útočit na zisk šestého mistrovského titulu v Poháru konstruktérů v řadě, je neustálé zlepšování významnou vzpruhou.

S nezanedbatelným pokrokem pneumatik Michelin, které obouvají největší konkurenti italského týmu, se totiž začaly ozývat hlasy, že éra nadvlády Ferrari na pneumatikách Bridgestone pomalu, ale jistě končí.

Předsezónní program testů mistrovské stáje pokračuje od úterý na domovském okruhu týmu ve Fioranu, další seznámení s vozem absolvuje MIchael Schumacher.

Reklama

Související témata: