Hlavní obsah

McLaren upíná naděje k modifikaci svého monopostu

PRAHA

Brousí si zuby na titul, v úvodním podniku mistrovství světa vozů formule 1 v Austrálii ale stáj McLaren urvala jediný bod. Podle Davida Coultharda navíc vůz MP4-19 ztrácí na soupeře takřka ve všech ohledech. Tým proto už nyní začíná netrpělivě vyhlížet premiéru 'B-verze' monopostu, která se však neodehraje dřív než při Velké ceně Španělska na začátku května.

Foto: Hoch Zwei

David Coulthard testuje ve Valencii nový monopost McLaren s označením MP4-19

Článek

Šéf stáje Ron Dennis 'toužebné' očekávání popírá. "Zatím je trochu předčasné hovořit o další vývojové verzi našeho monopostu," odráží narážky novinářů. "Pokud jsem hovořil o 'B-verzi' MP4-19, vztahoval jsem to pouze k našemu vývojovému programu," říká s trochu unaveným úsměvem Dennis.

Letošní monopost leží v žaludku zejména Davidu Coulthardovi, který jej už několikrát podrobil nevybíravé kritice. "Ztrácíme úplně ve všem. V aerodynamice, v mechanickém řešení, ve výkonu," prohlásil vicemistr světa z roku 2001.

Dennis připouští, že hlavní rivalové jsou ve vývoji dál. "Ale nejsme na tom tak bídně, jak si někteří myslí. Hlavně je celá sezóna před námi, nelze dělat tragické závěry po jedné Velké ceně," dodává. Podle zdrojů ze stáje nebude modifikace vozu připravena k závodu před Velkou cenou Španělska, která je na programu 9. května.

Sundat růžové brýle

McLarenu se minulý víkend při Velké ceně Austrálie nedařilo už v kvalifikaci, loňský vicemistr světa Kimi Räikkönen byl až desátý, Coulthard dokonce dvanáctý. Finovi poté při závodu vyhořel motor, Brit dojel na posledním bodovaném osmém místě.

Britský tým byl přitom prvním, který začal s předsezónními testy a zpočátku se prezentoval skvělými výkony. "To bylo ale všechno," komentuje přípravu Coulthard. "Je třeba sundat růžové brýle a přiznat si, že většinu testovacího období jsme se pohybovali v šedém průměru. A začít pracovat na výrazném zlepšení," uzavřel Coulthard.

Reklama

Související témata: