Hlavní obsah

Jordan odmítl pilota, nyní mu hrozí smrtí

Ještě na konci ledna byl bývalý pilot stáje Minardi Jos Verstappen jedním z horkých kandidátů na volné místo v týmu Eddieho Jordana. Jednání však náhle uvízla na mrtvém bodě a Jordan do stáje přijal italského nováčka Girgia Pantana. Odmítnutí nizozemského jezdce pobouřilo Verstappenovy fanoušky natolik, že nyní Jordanovi vyhrožují smrtí.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Eddie Jordan.

Článek

Jordan přiznal v rozhovoru pro britský deník The Sun, že po krachu vyjednávání o Verstappenově angažmá se proti němu strhla doslova nenávistná kampaň.

"Dostal jsem stovky emailů a dopisů. Zprvu jsem je prostě vyhazoval, ale výhrůžky začaly nabírat na kalibru. Poměrně mě to překvapilo," řekl Jordan.

"Naštvaní fanoušci mi přejí všelicos. Od smrti mé či mojí rodiny až po přání krachu naší stáje s hrozivými následky pro mě," přiznal Jordan v Kuala Lumpur, kde je o víkendu na programu druhé kolo letošního mistrovství světa formule 1.

"Něco podobného jsem nezažil za třicet let, co se ve světě rychlých kol pohybuji," stěžoval si Jordan. "Doufám, že to všechno bude brzy jen špatná vzpomínka. Řešil jsem to i s Verstappenovými zástupci, pokusí se mi nějak pomoci," uzavřel.

Reklama

Související témata: