Hlavní obsah

Kvalifikaci v Sepangu vyhrál Schumacher

SEPANG (Malajsie)

Němec Michael Schumacher suverénně vyhrál kvalifikaci na nedělní závod mistrovství světa formule jedna v Malajsii. Stejně jako v úvodní Velké ceně Austrálie tak šestinásobný šampion a vedoucí muž průběžného pořadí odstartuje i v Sepangu se svým vozem Ferrari z prvního místa.

Článek

"Bylo to neuvěřitelně rychlé kolo," zhodnotil Schumacher svůj nejlepší čas. "Auto šlapalo jako hodinky," pochvaloval si Němec, který měl v pátek při druhém volném tréninku potíže a zaostával. Na vině byly zřejmě pneumatiky Bridgestone, které se v tropických podmínkách chovají podle agenturních zpráv hůř než konkurenční 'michelinky'.

Druhou pozici si v kvalifikační jízdě vybojoval Australan Mark Webber s jaguarem, který však za nejrychlejším vozem zaostal o více než šest desetin sekundy. Z první řady vyjede Webber do závodu poprvé v kariéře. Třetí byl Schumacherův stájový kolega Rubens Barrichello z Brazílie.

Australan měl z druhého místa obrovskou radost. "Něco takového jsem naprosto nečekal," přiznal Webber a dodal: "Jsem velmi příjemně překvapen."

Barrichello měl na rozdíl od Schumachera s vozem menší problémy. "Myslím, že nebylo dokonale připravené, ale na neděli se už těším," konstatoval Brazilec, podle něhož bude hodně záležet na počasí. "Může to být hodně náročný závod," varoval Barrichello.

Až pátý skončil Fin Kimi Räikkönen, který s mclarenem dosáhl nejlepšího času v pátečních trénincích. Loňského vicemistra světa předčil Schumacher o více než vteřinu. Celkově už má německý fenomén na kontě 57 "pole-positions" a blíží se k rekordu Brazilce Ayrtona Senny, který odstartoval z prvního místa v 65 dílech mistrovství světa.

Nedělní závod začne na okruhu v Sepangu v 8:00 SEČ.

Výsledky:
1. M. Schumacher (Něm./Ferrari)1:33,074
2. Webber (Austr./Jaguar-Cosworth)1:33,715
3. Barrichello (Braz./Ferrari)1:33,756
4. Montoya (Kol./Williams-BMW)1:34,054
5. Räikkönen (Fin./McLaren-Mercedes)1:34,164
6. Button (Brit./BAR-Honda)1:34,221
7. R. Schumacher (Něm./Williams-BMW)1:34,235
8. Trulli (It./Renault)1:34,413
9. Coulthard (Brit./McLaren- Mercedes)1:34,602
10. Da Matta (Braz./Toyota)1:34,917

Reklama

Související témata: