Hlavní obsah

Enge testuje s novým týmem v Silverstonu

PRAHA/SILVERSTONE

Tomáš Enge pojede letošní seriál mezinárodního mistrovství formule 3000 v barvách nového týmu Ma-Con Dark Dog Charouz, který bude mít českou licenci. Český pilot po oficiálním potvrzení původní dohody zahájil testování se stájí na okruhu v britském Silverstonu.

Foto: www.f1i.com

Tomáš Enge

Článek

"V úterý se rozhodlo, že Tomáš pojede v novém týmu Ma-Con Dark Dog Charouz, který bude mít českou licenci. Měli jsme nabídky ze dvou týmů, ale rozhodli jsme se jít touto cestou," řekl Právu Antonín Charouz, který se stal partnerem stáje Ma-Con Engineering .

Engeho manažer vidí letošní start v F3000 jako poslední možnost vrátit se do formule 1. "Tomáš bude nejzkušenějším jezdcem. V F1 jezdí několik jeho bývalých soupeřů, které porážel, například Webber, Pantano či Baumgartner. Kdyby si sám neudělal zbytečné problémy, věřím, že už by formuli 1 jezdil," dodal Charouz.

První den testů v Silverstone poznamenalo špatné počasí, dopoledne se na trať snášel déšť, postupně se však počasí zlepšilo a vozovka oschla. Enge zajel desátý čas dne, jeho týmový kolega Tony Schmidt byl dvanáctý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články