Hlavní obsah

R. Schumacher dostal stomiliónové laso od Toyoty

Pilot stáje formule 1 Williams Ralf Schumacher obdržel nabídku od konkurenčního týmu Toyota. Podle středečních informací dvou německých periodik láká tým sídlící v Kolíně nad Rýnem vítěze šesti Velkých cen na pětiletý kontrakt zajišťující příjem téměř 100 miliónů dolarů.

Foto: Hoch Zwei

Ralf Schumacher se nedohodl na smlouvě s Williamsem a zřejmě hledá cestu do nové stáje.

Článek

Tým Toyota zprávy bulvárního deníku 'Bild' a motoristického magazínu 'auto, motor und sport' okamžitě popřel, odmítavé stanovisko zaujal i Schumacherův manažer Willi Weber.

"Je to čirá spekulace, která se naprosto nezakládá na pravdě. Taková nabídka neexistuje," reagoval ostře tiskový mluvčí týmu Andrea Ficarelli. Weber se odmítl k věci vyjadřovat. "No comment," odvětil na dotaz agentury DPA bez jakéhokoliv vysvětlení.

Ve hře i Renault

Informace se objevily v době, kdy bratr šestinásobného mistra světa neuspěl s vyjednáváním o nové smlouvě v týmu Williams. Schumacher ml. požadoval kontrakt na 20 milionů dolarů ročně, Frank Williams to ale na konci února odmítl s tím, že další kolo jednání bude nejdříve v polovině roku.

Záhy poté Ralf pohrozil přes média odchodem z týmu a jeho manažer následně vypustil informaci, že již jen formality chybějí k dohodě o přestupu do stáje Renault. Tuto zprávu nepopřel ani šéf týmu Flavio Briatore.

Weber má nicméně na příští týden naplánovanou schůzku s Frankem Williamsem, o čem spolu budou jednat zatím ale není jasné.

Reklama

Související témata: